Billy Bengtsson

Billy Bengtsson

Corporate banker – Finans

Berätta om ditt jobb!

-Jag arbetar i ett team som är ansvarig för Castellums finansiering, vi hanterar ca 42 miljarder kronor. Jag arbetar med alltifrån analyser till bankrelationer och det blir en hel del finansiell rapportering, då finans är en regeltung verksamhet. Jag har varit på Castellum i snart fyra år.

Hur har din väg till Castellum sett ut?

-Jag har en masterexamen i ekonomi i grunden från Handelshögskolan i Göteborg. Efter studierna arbetare jag på en av storbankerna på privat- och företagssidan. Det var min väg in i Castellum kan man säga. När jag började på Castellum arbetade jag med bankfinansiering. Numera är jag ansvarig för bankfinansieringen och arbetar även med finansiering kring kapitalmarknaden. Jag är delaktig i alla ”finansieringsben” nu.

Vad är det bästa med ditt arbete?

-Kombinationen av att jag arbetar både med analys och ”hands on arbete” samt relationer med våra långivare.  Med tanke på att vi är ett litet team, så får man en bra helhetsbild av uppgifterna och en bra förståelse för alla delar, vilket är viktigt. Vi är ett team med bra personkemi och med olika erfarenheter och kompetens. Vi är olika på ett bra sätt och kompletterar varandra.  

Hur är Castellum som arbetsgivare?

-Castellum är en bra och stor arbetsgivare där det finns goda möjligheter att utvecklas. Det är inspirerande att vi är så framåt kring områden som t ex hållbarhet. Många känner till Castellum och det arbete vi gör, vi syns och hörs, sticker ut. Vi har även fina förmåner och möjlighet att arbeta flexibelt, vilket är bra.

Vilka är utmaningarna i ditt arbete?

-Finansiering i en verksamhet som vår är en väldigt stor kostnadspost, det är en utmaning att hålla den nere. Det kräver en hel del både på analyssidan och förhandlingssidan. Att få tiden att räcka till på ett relativt litet team kan också var en utmaning, dessutom i ett börsbolag med all rapportering som krävs. Man behöver hitta ett bra sätt att balansera arbete och fritid.

Vilket är ditt bästa råd till studenter och nyutexaminerade som gärna vill jobba hos Castellum?

-Vi strävar efter att få en stor blandning av olika människor till oss. Man ska gärna vara en kunnig person, som tar egna initiativ och gillar att driva saker framåt då vårt bolag präglas av framåtanda. Håll utkik efter Castellum i olika kanaler, t ex i sociala medier och på vår karriärsida, där man kan söka lediga tjänster och skicka in intresseanmälningar. Det är mina bästa tips!  

 

Jobbar du redan på Castellum?

Var med och rekrytera för att hitta din framtida kollega.

email
@castellum.se
Teamtailor

Employer branding från Teamtailor