Castellum logotype

Robert Carlsson

Hållbarhetsansvarig – Hållbarhet

Berätta om ditt jobb?

Min roll är att samordna Stockholm-norrs arbetsmiljöarbete. Jag ser till att dokument och rutiner hålls uppdaterade, arbetar med ISO certifiering mm. Jag är ett stöd inom arbetsmiljö för de lokala orternas medarbetare.


Hur har din väg till Castellum sett ut?

Jag började min karriär 1998 som hyresadministratör och har sedan dess arbetat inom marknadsområdet och som biträdande förvaltare, där jag tog hand om administrationen, hyrde ut lokaler, skrev hyreskontrakt mm. 2010 började jag arbeta med miljöfrågor. För mig var det en stor styrka att jag hade arbetat i flera roller tidigare och fått en förståelse för hur arbetet går till där ute i verksamheten, hur behoven ser ut, vilka begränsningar som finns osv.


Vad är det bästa med ditt arbete?

Det bästa med mitt arbete är engagemanget jag möts av från andra medarbetare i organisationen. Många har synpunkter och vill diskutera hållbarhetsarbete, det är kul. Sedan är arbetet väldigt omväxlande, jag träffar många olika människor och lär mig väldigt mycket nytt inom miljöarbete hela tiden.


Vilka är utmaningarna i ditt arbete?

Att få verksamheten där ute att hinna med hållbarhetsarbetet och känna en ansvarskänsla. Det gäller att vi fokuserar på rätt saker och arbetar med det som gör skillnad.


 

Hur är Castellum som arbetsgivare?

Castellum är bra som arbetsgivare, de har lyssnat på mig som ny och samarbetet med kollegorna fungerar väldigt bra. Jag upplever att Castellum har varit intresserade av mig och min roll och vad jag kan tillföra bolaget. Det finns ett stort engagemang för hållbarhetsfrågor idag, både hos Castellums ledning och i branschen.


Vilket är ditt bästa råd till studenter och nyutexaminerade som gärna vill jobba hos Castellum?

Kom in med ett öppet sinnelag och bidra med det du kan och har lärt dig, då finns det goda möjligheter att göra karriär i bolaget. I en stor koncern som Castellum finns det mycket möjligheter.

Några av mina kollegor

Jobbar du redan på Castellum?

Hjälp till i rekryteringen och hitta din framtida kollega.

@castellum.se