Berätta om ditt jobb?

Som Hållbarhetschef har jag en bred roll där min vardag varierar väldigt mycket. Jag är involverad i allt från strategisk målstyrning inom hållbarhet, energi- och resursanvändning, social hållbarhet till projektutvecklingsfrågor, miljöcertifiering och grön finansiering. En väldigt viktig uppgift i min vardag är att tänka framåt, hur kommer exempelvis våra framtida kunders och intressenters krav att se ut. Ska vi fortsätta att växa är det en förutsättning att redan idag förstår våra intressenters framtida krav, bland annat inom hållbarhet och digitalisering. Mitt arbete involverar utveckling av policys och strategiskt ansvar för hållbarhetsområdet, dvs. hur vi styr koncernen framåt i dessa frågor.


Hur har din väg till Castellum sett ut?

Jag studerade till civilingenjör inom Väg och Vatten vid Lunds Tekniska Högskola och jobbade samtidigt extra med förvaltning på Castellum i Helsingborg. Jag var intresserad av hållbarhetsfrågor och upptäckte snart att jag kunde bidra med många bra idéer. Jag lade fram ett förslag på hur vi kunde förbättra bolagets arbete och lyfta kunskapen, vilket mottogs väldigt väl och jag fick möjligheten att fortsätta driva detta arbete framåt. Under min tid i koncernen har jag arbetat i lite olika roller bland annat med hållbarhetsfrågor, verksamhetsutveckling och förvaltning. En avstickare som konsult på ÅF har jag också hunnit med men kom kort därefter tillbaka till Castellum.


Vad är det bästa med ditt arbete?

Att ständigt få utveckla och påverka vår riktning är väldigt roligt och lärorikt. Man möter nya drivna människor varje dag vilket är väldigt stimulerande.


Hur är Castellum som arbetsgivare?

Castellum är en bra och stabil arbetsgivare. Det finns en god företagskultur och man är öppen för nya förslag och förändring, trots att vi verkar i en ganska så konservativ fastighetsbransch så sitter vi inte på några "höga hästar" utan tror på ansvar ute i organisationen och välkomnar nytänkande.


Vilket är ditt bästa råd till studenter och nyutexaminerade som gärna vill jobba hos Castellum?

Kom in med öppna ögon, var ödmjuk och våga ifrågasätta gamla arbetssätt. Ska vi tillsammans skapa en hållbar värld kan vi inte fortsätta att arbeta precis som vi alltid gjort.

filip.elland@castellum.se

Jobbar du redan på Castellum?

Var med och rekrytera för att hitta din framtida kollega.

email
@castellum.se
Teamtailor

Employer branding från Teamtailor