Berätta om ditt jobb?

Jag är Projektutvecklingschef i Castellums region Stockholm-norr. Jag och kollegorna inom min avdelning jobbar med att hitta och utveckla nya lönsamma investeringar i projekt. Allt ifrån projekt i tidiga skeden till genomförande. I tidiga skeden jobbar vi med markförvärv detaljplaner, stadsutveckling och arbetar fram hur vi ska utveckla ett markområde. I genomförandet är vi beställare av entreprenader för att bygga nya hus eller bygga om och förädla befintliga byggnader och lokaler. Just min roll i avdelningen är att ha helhetsansvaret och ge de bästa förutsättningarna för mina medarbetare och företaget att lyckas i de här frågorna.


Hur har din väg till Castellum sett ut?

Jag har en 18 år lång och spännande resa bakom mig inom Castellum. Jag gick ut Lantmäterilinjen, med inriktning på fastighetsekonomi, på KTH 1998. Just då annonserades det ut en tjänst som Förvaltningsassistent. Jag såg direkt att det stod Maria på tjänsten då den gav mig chansen att få lära mig förvaltning och förhoppningsvis få jobba med det så småningom. Jag fick jobbet jag drömt om. Bara efter ett par månader skedde lite förändringar och någon slutade vilket gav mig chansen att ta jobbet som förvaltare och strax därefter Affärsområdeschef. Affärsområdeschefsrollen hade jag i nästan 15 år innan jag erbjöds möjligheten att få bli Projektutvecklingschef. Vägen inom Castellum har hela tiden kantats av nya spännande utmaningar och jag lär mig något nytt varje dag.


Vad är det bästa med ditt arbete?

Att jag får vara med och utveckla något tillsammans med engagerade och kompetenta kollegor. Då tänker jag inte bara på att utveckla hus utan också att utveckla vårt arbetssätt, samarbete och goda relationer.


Vilka är utmaningarna i ditt arbete?

Just nu har vi en glödhet marknad och då vill vi ta vara på alla chanser det medför. Vi har också en stor konkurrens från andra aktörer i allt vi gör, om det såväl handlar om att få chansen att förvärva mark, attrahera talangfulla medarbetare eller förhandla priser. Det gäller att vara bäst i klassen på allt och det är en utmaning emellanåt men också en sporre.


Hur är Castellum som arbetsgivare?

Jag tycker Castellum är en fantastisk arbetsgivare annars hade jag inte stannat så länge som jag gjort. Vi har bra förmåner, det finns en chans att utvecklas och vår kultur gör att jag tror och hoppas att fler med mig känner att var och en av oss är en viktig pusselbit för vår framgång. När arbetsgivaren lyckas med det så ger det en guldstjärna.

 

Vilket är ditt bästa råd till studenter och nyutexaminerade som gärna vill jobba hos Castellum?

Se ditt val av första jobb som starten på en lång resa. Var nyfiken och se varje ny uppgift som en möjlighet att lära dig något nytt. Alla erfarenheter, goda som dåliga, kommer rusta dig bättre för att ta rätt beslut om vad du vill göra i din fortsatta karriär. Just på Castellum tror jag också att man kommer väldigt långt med engagemang så var inte rädd för att visa att du är intresserad och vill bidra med det du känner lite extra för.

maria.jonsson@castellum.se

Jobbar du redan på Castellum?

Var med i rekryteringen och hitta din nästa kollega!

email
@castellum.se
  • Anna Björklund
  • Camilla Karlsson
  • Camilla Westergren
  • Elin Moström
  • Emilia Hasselgren
  • Filip Elland
  • Gregory Olszaniec
  • Gustaf Graflund
  • Jim Henell
  • Joel Calryd
Teamtailor

Employer branding från Teamtailor