Castellum logotype

Joel Calryd

Ekonomiassistent – Affärsstöd

Berätta om ditt jobb?

– Jag arbetar med löpande fakturering och allt som rör det. När fakturorna kommer in så lägger jag in dem på rätt konto och sedan skickar jag dem till beställaren för kvittering. Fakturan måste alltid godkännas av två personer och när den kommer tillbaka lägger jag in den i systemet för betalning. Jag gör även en del redovisningsarbete, bland annat för ett av våra dotterbolag.

 

Hur har din väg till Castellum sett ut?

– Jag blev klar med min kandidatexamen i redovisning våren 2016 och fick sedan jobb på ett konsultbolag. I oktober 2017 fick jag ett uppdrag för Castellum som sedan erbjöd mig anställning.

 

Vad är det bästa med ditt arbete?

– Att jag får arbeta med något jag känner är intressant och viktigt och känner att jag utvecklas hela tiden.  Jag uppskattar också att ha kontakt med många olika människor och jag har jättebra kollegor. Jag känner mig uppskattad och behövd på jobbet och det är viktigt.

 

Vilka är utmaningarna i ditt arbete?

– Den största utmaningen är att det finns många gråzoner. En faktura kan avse något där beställaren tycker att det är självklart att det ska in på ett visst konto. Men eftersom vi inte är med och beställer arbeten och material vet vi inte alltid vad som menas. Därför blir det mycket kontakt med kollegor och leverantörer om vad som avses och vilken fastighet det gäller. Detta ger en stor kännedom om verksamheten då vi får en inblick i hur kollegorna arbetar.

 

Hur är Castellum som arbetsgivare?

– Det känns att de verkligen bryr sig om sina anställda. Även om det är ett stort företag så känner jag mig sedd och alla jag har runt mig vet vem jag är. Jag upplever också att det finns goda möjligheter avancera om man vill.

 

Vilket är ditt bästa råd till studenter och nyutexaminerade?

– Castellum är väldigt öppna för att ta in nytt folk så ta chansen att söka. När du väl är här så kommer du garanterat att bli väl omhändertagen. Stressa inte över att det är mycket att lära sig i början utan ta god tid på dig och var noggrann. Det är viktigare att du tar till dig all information och att det blir rätt än att det går snabbt.

 

Några av mina kollegor

Jobbar du redan på Castellum?

Hjälp till i rekryteringen och hitta din framtida kollega.

@castellum.se