Castellum logotype

Camilla Karlsson

Fastighetsansvarig – Förvaltning

Berätta om ditt jobb?

– Som fastighetsansvarig har jag ett omväxlande jobb där jag möter många olika människor, både hyresgäster och entreprenörer. En av mina arbetsuppgifter är att serva våra hyresgäster och då får jag möjlighet att visa dem omtanke. Jag ansvarar för drift och underhåll i våra fastigheter, antingen beställer jag arbetet av olika entreprenörer eller så utför jag reparationen själv, sedan återkopplar jag till hyresgästen. Jag jobbar också med energioptimering av våra fastigheter. Då trimmar man anläggningen och föreslår olika förbättrande åtgärder. Vi vill ta vårt ansvar för att minska miljöpåverkan och därför har vi energimål som vi jobbar mot. Jag medverkar i samband av ombyggnad och hyresgästanpassningar då jag kan komma med input och olika idéer kring fastighetens styrsystem, lås och ventilation. Vi är en liten grupp på sex personer här i Växjö vilket gör att vi jobbar tajt ihop och hjälps åt med alla förekommande uppgifter.

 

Hur har din väg inom Castellum sett ut?

– Jag har en bakgrund som elmontör och kunde ingenting om fastigheter sedan tidigare men 2010 började jag på Norrporten som nu ingår i Castellum. Jag har lärt mig något nytt varje dag sedan jag började i fastighetsbranschen. Jag har gått några utbildningar genom åren, men jag har också lärt mig mycket genom ”learning by doing”.

 

Vad är det bästa med ditt jobb?

– Man måste ha god kännedom inom många områden som till exempel ventilation, styrsystem, el, vvs, lås och brandsäkerhet med mera vilket gör att man alltid kan lära sig mer. Jag har ett fritt jobb med stora möjligheter att påverka mitt arbete.

 

Vilka är utmaningarna i ditt arbete?

– Det gäller att kunna prioritera rätt och klara av att ha många saker på gång samtidigt. Man måste även vara noggrann och följa upp sitt arbete. Att genomföra energibesparingar med nöjda hyresgäster kan också vara en utmaning.

 

Hur är Castellum som arbetsgivare?

– Jag upplever Castellum som en stabil och trygg arbetsgivare med goda värdegrunder. Vi har bra förmåner som till exempel friskvårdspeng och vi har en härlig stämning på jobbet

 

Vilket är ditt bästa råd till studenter och nyutexaminerade som gärna vill jobba hos Castellum?

– Ta tillvara alla möjligheter att lära dig något nytt!

Några av mina kollegor

Jobbar du redan på Castellum?

Hjälp till i rekryteringen och hitta din framtida kollega.

@castellum.se